Vegyünk egy vendéglőt, legyen ez bárhol is, és az alapján számoljunk, hogy itt átlagban 250 000 Ft a napi forgalom (ez havi 7,5 millát jelent)
Nem túl magas árréssel és nagyon jó gazdálkodással elérhető egy 200 százalékos árrés.
Vagyis az összes szükséges költségre marad havi 5.000.000 Ft.
Elektromos áram: 300.000
Gáz: 150.000
Víz-csatorna: 100.000
Szemétszállítás: 40.000
Telefon: 30.000
Tv-internet: 15.000
Artisjus: 50.000
Bankköltségek: 30.000
Munkabérek: 2.400.000 (napi 3 fő a konyhán, 3 fő a placcon, 1 fő mosogató)
Bérköltségek: 1.600.000
Áfa-kötelezettség: 700.000
Adók????????
És még sorolhatnám tovább, hiszen ekkor még nincs kitakarítva, reklámozva, még nincs benne a vezetői fizetés, nincs 1 db autó sem, nincs beszerzés, a kiszállítás költségei, tisztítószerek stb. - de felesleges is, hiszen már ekkor is átlépjük a bevétel adta lehetőségeket.
A számításban nincs benne még az ingatlan bérlése vagy értékének jövedelmezése, ami a beruházási érték mértéke miatt mindig elég magas…
Nem hinném, hogy egyedül vagyok azzal, hogy majd’ 50 embernek munkát, fizetést adva még csak lehetőségem sincs arra, hogy becsületesen végezzem a munkámat, mindenképp valahol, valamilyen módon csalni kell. És nem luxus utakra, vagy luxusautóra költöm a pénzt, hanem a napi túlélés a cél. És Te hogy vagy ezzel? Kíváncsi lennék, Te hogy boldogulsz?