HTML

A Névtelen Vendéglős

Amiről a vendégek általában nem tudnak, és nem is lenne jó, ha tudnának...

Friss topikok

Linkblog

Te is fiam, Brutus?

2010.10.25. 18:51 gasztromester

Te is elfogadod a különféle étkezési utalványokat? Naná, mi mást tehetnél? Én is persze, és ugyanazt a görbeutat járom be velük, amit nyilván te is. Az első persze, amit mindenki tud, csak nemigen szereti: ez a törvénytisztelő vonal. Megkeresed a partnereket hozzá, ahogy kell, szerződsz velük, aztán csak várod, várod, hogy múljanak a napok, és pénz is legyen a papírfecnikből: az egyik cég 30, a másik 45, a harmadik 15 nap alatt fogadja be és fizeti ki az utalványokért járó pénzt.

A másik út is ma már legálisnak mondható, hiszen hál'istennek a Tesco és más multik is befogadják az utalványt, kiszállítót (aki beszállító) szintén ki lehet vele fizetni: zöldséges, húsos jő, lepakolja az árut, zsebre vágja a csekket, aztán huss, már itt sincs.

A legtutibbat persze biztos te is ismered: valamelyik food-os céget elkapod jövet-menet, ahogy robog ide-oda, kezibe nyomod az utalványaidat, ő meg adja érte a lovét. Ő is jól jár (ott van ugye a 6,5%), meg te is, hiszen azonnal készpénzhez jutsz, és nem kell várnod az ilyen-olyan, egyoldalúan kijelölt fizetési határidőket.

Szólj hozzá!

Címkék: út várakozás brutus törvényes utalvány készpénz étkezési vargabetű

A bejegyzés trackback címe:

https://nevtelenvendeglos.blog.hu/api/trackback/id/tr622398218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása